Sunday, December 4, 2016

Kabinet Dapur dan Table top konkrit di Salak Impian Salak Tinggi, Sepang.

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah kami mendapat kepercayaan dari penduduk Taman Salak Impian untuk menggunakan khidmat kami. Harga kami tidak lah murah jika hendak dibandingkan dengan kontraktor yang ada tapi mungkin hasil kerja kami yang kemas dan cepat membuatkan pelanggan kami berpuas hati. Kami tidak menjanjikan harga yang murah tapi kami menjanjikan anda tidak perlu keluar wang lagi setelah projek siap. Biasanya nya pelanggan hendakkan harga yang murah tapi selepas projek siap banyak pulak kos yang perlu ditanggung oleh pelanggan kerana projek yang dah siap itu terdapat banyak masalah. Jadi kepada bakal pelanggan kami berhati-hatilah..walaupun anda ditawarkan dengan harga yang murah tapi kesan selepasnya itu akan anda tanggung lebih tinggi dari harga sebenarnya. Kalau tak faham boleh what'sapp 0182902608. Saya Aman sedia membantu.





Kos keseluruhan projek ini lengkap dengan kabinet dapur adalah RM8k.


Wiring work at Salak Impian Salak Tinggi

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah selesai sudah projek plaster siling dan elektrikal di Taman Salak Impian, Salak Tinggi, Sepang.









Hubungi 0182902608 untuk sebut harga dan lawatan tapak. Percuma.

Thursday, October 13, 2016

Plaster siling dan Table top at Taman Salak Impian, Salak Tinggi, Sepang.

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah satu lagi projek di Taman Salak Impian, Salak Tinggi, Sepang telah siap sepenuhnya. Terima kasih kepad En Hafizul dan En Ejun (yang bergambar dengan saya projek minggu lepas) kerana memberi sepenuh kepercayaan kepada saya untuk membuat rumah Encik berdua. Alhamdulillah owner berpuas hati dengan hasil kerja kami yang kemas dan teliti. Terima kasih sekali lagi dan harapan saya semoga kita bekerjasama lagi dimasa akan datang. Gambar projek seperti dibawah :

Plaster siling diruang tamu.

Table Top

 Alhamdulillah, sudah siap.

Kalau berminat boleh what'sApp atau call saja di talian 018-2902608. Tiada caj untuk lawatan tapak.

Terima kasih.

Tuesday, September 27, 2016

Plaster ceiling Taman Salak Impian,Bandar Salak Tinggi, Sepang, Selangor

Assalamualaikum wbt,

Satu lagi projek yg telah siap di Taman Salak Impian, Bandar Salak Tinggi, Sepang, Selangor.
Harga memang terbaik dan terendah. Lebih rendah jika hendak dibandingkan dengan harga kontraktor Bangla yang berkeliaran dalam taman ini. Terima kasih kepada tuan rumah En Hasrizol@Ejol dan isteri kerana memilih kami sebagai kontraktor untuk plaster ceiling rumah anda.


Bersama tuan rumah.


Sebelum


1st Stage


2nd Stage



Final.

Kami hanya buat plaster ceiling sahaja untuk rumah ini kerana tuan rumah sudah ada kontraktor untuk wiring. Tapi kami juga menyediakan khidmat wiring, Pecah batu, ikat bata, renovate dapur kira nya semua dibawah satu bumbung. Jadi call atau what'sApp ditalian 0182902608 untuk temujanji anda dengan kami. Jangan risau tiada caj untuk site visit dan quotation. Ok, jumpa nanti




Thursday, September 22, 2016

Plaster Ceiling L Box Kajang Prima, Kajang, Selangor.

Assalamualaikum wbt,

Satu lagi projek plaster ceiling di kajang Prima Kajang, Selangor.


L Box sahaja beharga RM1200.00. Tidak termasuk wiring lampu dan permasangan lampu. Projek ini L box sahaja tidak termasuk plaster ceiling.

Call/What'sApp 018-2902608 for site visit and quotation.

Thursday, September 8, 2016

Perkara-perkara yang perlu anda tahu sebelum renovate kedai atau butik

Assalamualaikum wbt,

Ini ada sedikit info tentang perkara-perkara yang perlu anda tahu sebelum renovate kedai, butik dan yang sama waktu dengannya. Disini saya sertakan sekali dengan harga. Harga mungkin sedikit berbeza bergantung kepada kontraktor yang anda pilih. Harap boleh memberi sedikit panduan kepada anda semua.

Anda juga mungkin boleh mengira sendiri kos atau wang yang akan anda labor untuk menhias dan mencatikkan kedai atau butik anda. Selamat membaca.

1.Plaster Siling.

Plaster siling memainkan peranan yang penting untuk menampakkan kedai atau butik anda nampak kemas. Kebiasaannya untuk kedai atau butik sesuai dengan pattern yang rata sahaja supaya kedai anda tidak nampak sarat dan bagus untuk proses pembersihan dan kosnya jugak rendah kalau nak dibandingkan dengan plaster siling yang berpattern.

Cara pengiraan Plaster siling.

Biasa nya pengiraan plaster siling dikira per sqft.

Contoh size lantai kedai anda 20ft x 50ft = 1000sqft

1000sqft x RM4.50 = RM4500

Harga bergantung kepada kontraktor anda. Sila tanya kontraktor anda berapa dia caj untuk 1sqft.

2.Air-conditioner

Setelah plaster siling, perkara yang kedua adalah airconditioner. Ada dua pilihan samada ada mahukan cassette type atau anda mahukan wall mounted unit. Jika butik, kebanyakkanya memilih cassette type kerana ia nampak lebih kemas dan memberi banyak ruang untuk menggantung baju-baju atau melekatkan shelf-shelf.

Harga bergantung kepada brand airconditioner anda.

Nota kaki : Anda wajib alert pasal tambahan cooper pipe. 

3. Lampu (down light )

Perkara ketiga yang anda perlu tahu adalah berkenaan dengan lampu. Kalau dah pasang plaster siling pastinya anda kena menggunakan down light. Biasanya anda akan di caj mengikut bilangan point lampu yang hendak dipasang. Kos bergantung kepada unit lampu.

4.CCTV

Perkara keempat yang anda kena masukkan adalah CCTV. Terdapat banyak brand yang berada dipasaran. Harga anda boleh survey. Samada anda hendak kontraktor yang belikan atau anda hendak beli sendiri kemudian kontraktor yang akan pasangkan kalau mereka ada kemahiran untuk pasang.

5. Ok selesai bahagian atas butik anda. Kita beralih pula ke bahagian lantai butik anda. Ada beberapa pilihan kemasan untuk lantai. Samada anda hendak gunakan Laminated flooring, Vynil flooring atau anda hendak pasang tile. Ketiga-tiga punya kelebihan masing. Bergantung kepada kehendak dan kesesuaian butik anda. Harga bergantung kepada kontraktor anda. Cara pengiraan juga sama macam siling. SQFT.

6. Kabinet kaunter, rak, wardrobe.

Cara pengiraan adalah mengikut foot run. Harga bergantung kepada jenis material. Kayu jati, Melamine atau kemasan formica. Mengikut budget dan selera anda.

7. Fitting room, Cermin muka dan wallpaper.

Pun perlu ada dalam butik anda. Bergantung kepada keperluan anda. Nak yang kelas tinggi, sederhana atau biasa. Bergantung pada budget anda.

8. Signboard.

Yang ni penting. Kalau takda, macam mana orang nak kenal butik kitakan. Harga boleh survey dengan kedai percetakan.

Ok itu saja perkongsian saya untuk renovate butik anda. Jika ada yang mahukan sebut harga/ quotation boleh lah wassap atau telefon ditalian 0182902608. Kami sedia berkhidmat untuk anda.

Site vist dan quotation adalah percuma.






Monday, September 5, 2016

Satu Lagi Hasil Kerja Kami

Bismillahirahmanirrahim

Alhamdulillah satu lagi projek butik renovasi dari team kami. Alhamdulillah hampir siap sepenuh nya. Pada waktu blog ini ditaip kerja sedang dijalankan. InsyaAllah butik ini akan dibuka secara rasmi pada 9/9/2016. Sila lah datang untuk melihat apa yang menarik untuk dibawa pulang nanti.




Terima kasih kepada owner Hijabiza kerana memberi kepercayaan sepenuhnya kepada kami untuk menterjemahkan apa yang diimpikan. Lagi pun memang moto kami Where Dream Come Alive. 

Jika ada kawan-kawan yang berminat untuk membuat renovasi kedai atau apa saja, boleh lah berhubung dengan kami ditalian 018-2902608. Kami sedia memberi khidmat yang terbaik kepada anda.



Friday, May 13, 2016

Renovate dapur



Assalamualaikum and very good morning to readers and value customer. This Project just completed. Hari Raya is coming. Hurry up. Call or Whatsapp for free quotation.



What'sApp: 0182902608

Sunday, April 3, 2016

Boutique Renovation, Ubah suai butik, SACC MALL, Rumah kebaya, Kebaya House

Nama Projek : Rumah Kebaya Boutique

Lokasi : SACC Mall Shah Alam.





CALL/SMS/WHAT'SAPP +60182902608

Renovation, Ubahsuai, Dapur

Nama Projek : Ubahsuai dapur, Penambahan dapur, Renovation

Lokasi : Bandar Saujana Putra, Jenjarom








Call/SMS/What'sApp for details +60182902608

Plaster Siling, Ceiling Plaster

Nama Projek : Plaster Siling, Ceiling Plaster

Lokasi : Bandar Salak Tinggi












Call/Sms/What'sApp fot quotation and price. +60182902608